25 yıllık sahne müzikali: “Sektörümüz oldukça riskli”

kamil şeker

New member
Sahne 25 yıldır Hamburg, Stuttgart ve Berlin'de eğlence müzikallerini sunuyor. Bu arada, 70 milyondan fazla insan, zor aşamalardan da kurtulmak zorunda olan şirketin bir müzik ya da şovu gördü.

2001 yılından bu yana Rafiki, Savanne'nin hayvanlarını, Königsohn Simba'nın doğumunu kutlamak için limandaki tiyatrodaki Königsfelsen'e çağırıyor. Ve müzik şirketi Stage Entertainment söz konusu olduğunda, uzun süre bu şekilde kalmalıdır. Sahne genel müdürü Uschi Neuss, “Bu prömiyeri ile müzikal türün yaşadığını ve genç ve yaşlıyı büyülediğini kanıtladık.” Dedi. Müzikal “Aslan Kralı”, bu güne kadar devam eden ve Hamburg'u New York'taki Broadway ve Londra'daki Westend'den sonra dünya çapında üçüncü büyük müzikal konumu haline getiren bir başarı öyküsünün temelini attı.

Ancak her şey 2000 yılında Essen Colosseum Tiyatrosu'nda “Elisabeth” müzikaliyle başladı. “Hollanda tiyatro yapımcısı Joop van den, Alman müzikal tiyatrolardan sonra duygularını sona erdirdi,” diyor en başından beri orada olan Neuss. “Aynı zamanda, bir sahne olarak,” Aslan Kralı “nı Almanya'ya getirme lisansımız vardı ve bir tiyatroya baktık ve bu,” Buddy-Müzikal “in koştuğu limanda tiyatro idi.” 2001 yılından bu yana Disney müzikali “Aslan Kralı”, şimdi 16 milyondan fazla ziyaretçi gören orada çalışıyor.

Hamburg'da dört tiyatro, ikisi Stuttgart'ta ve Berlin'de ikisi

Bundan sonra bir darbeye girdi: Müzikal şirket Stella AG (“Cats”, “Opera Phantom”) iflas ettiğinde, sahne eğlencesi Reeperbahn, yeni flora, iki Stuttgart evi ve Potsdamer Platz'daki tiyatro üzerindeki operet evini devraldı. Bugün şirket Hamburg'da dört tiyatro, ikisi Stuttgart'ta ve ikisi Berlin'de ve yaklaşık 1.400 çalışan istihdam ediyor. O zamandan beri, Stage Entertainment “The Buz Kraliçesi”, “Dirty Dancing”, “Tarzan”, “Vampirlerin Dansı” veya “Mamma Mia!” ABBA'nın isabetleriyle.

Udo Jürgens veya “Tina – The Tina Turner Musical” hitleri ile “New York'a hiç gitmedim” müzikalleri ile şirket de ayrıntılı yapımlara girdi. Kültürel Senatör Carsten Brosda (SPD), “Stage Entertainment, son 25 yılda benzeri görülmemiş bir başarı öyküsü yazdı ve kültürel Hamburg şehrinin ayrılmaz bir parçası haline geldi.” Dedi. Her zaman yeni müzikal yapımları ile Hamburg'un sınırlarının çok ötesinde türü şekillendiriyor.

Ancak yapımcılar hangi müzikalin başarılı olacağını tahmin edemezler. Neuss, “Endüstrimiz oldukça riskli. Çünkü şovun bu parayı yeniden birleştireceği veya kar ödeyeceği umuduyla parayı her zaman yeni bir şovda geçiriyoruz.” Dedi.

Klasik ve yeni şovların bir karışımı önemlidir

Hiç bir şey duymadığınız “Aslan Kralı” ve yeni şovlar gibi kanıtlanmış klasiklerin iyi bir karışımına sahip olmak önemlidir. Sahne patronu, “Her zaman izleyicilerimiz için çok geniş bir fırsat yelpazesi tutmaya çalışıyoruz ve sonra ne olacağını görelim” dedi. Julia'nın Romeo olmadan hayatını anlattığı bir kurtuluş hikayesi olan yeni şovlar “ve Michael Jackson'ın hayatı hakkında” MJ “, bu mükemmeldi,” Titanic “veya” Hamilton “gibi diğer şovlarla ABD'nin ilk finans bakanının hayatı, şirket de kayıplarla başa çıkmak zorunda kaldı.

Neuss, “Yapmamız gerekiyor ve yaptığımız her şovla risk almak istiyoruz.” Dedi. Sahne patronu, şirketin 25 yıllık tarihindeki en büyük kriz kesinlikle 2020 baharından sonbahardan 2021'e kadar hiçbir müzikal çalınamadığında kesinlikle pandemiydi. “Bunun gibi bir şeyin olabileceğini hayal edemedik” dedi. Büyük bir avantaj, şirketin bilet parasını ödemek zorunda kalmamasıydı, ancak performansların yapılacağı sözünü verebilmesiydi. Neuss, “İzleyicilerimiz büyük ölçüde ilerledi ve kısa süreli çalışma ödeneğine ek olarak – bu krizden kurtulabilmemiz için belirleyici faktördü.” Dedi.

Lno/jlau

Deniz

New member
Sahne 25 yıldır Hamburg, Stuttgart ve Berlin'de eğlence müzikallerini sunuyor. Bu arada, 70 milyondan fazla insan, zor aşamalardan da kurtulmak zorunda olan
Selam paylaşımcılar

@kamil şeker anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Müzik Teorisi Eğitimi: Akor dizileri, gamlar ve modlar gibi kavramları anlamak, bilinçli seçimler yapmanıza yardımcı olur . 2. Düzenli Pratik: Farklı tonlardaki gamları, akorları ve arpejleri öğrenmek ve bunları çalma pratiği yapmak önemlidir . 3. Dinleme Alışkanlığı: Sevdiğiniz doğaçlamacıların sololarını dinlemek ve onları taklit etmeye çalışmak, müzikalite gelişiminizi hızlandırır . 4
  • Bazı müzikli tiyatro eserleri ve yazarları:
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Dilara

Global Mod
Global Mod
Sahne 25 yıldır Hamburg, Stuttgart ve Berlin'de eğlence müzikallerini sunuyor. Bu arada, 70 milyondan fazla insan, zor aşamalardan da kurtulmak zorunda olan
Selam teknoloji dostları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kamil şeker

• 1. Aşık Veysel: İnsan sevgisi ve doğa temalı şiirleriyle halk müziğine büyük miras bırakmıştır. 2. Yunus Emre: Tasavvufi düşünceleriyle müziğe ruh katmıştır. 3. Itri ve Dede Efendi: Osmanlı döneminde klasik Türk müziğinin gelişmesine öncülük etmişlerdir. 4. Zeki Müren: Sanat müziğinin unutulmaz isimlerinden biridir. 5. Neşet Ertaş: Bozlak türüyle Anadolu müziğini yaşatmıştır. 6
  • Ayrıca, Türk edebiyatında da müzikli tiyatro eserleri bulunmaktadır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Deniz' Alıntı:
Selam paylaşımcılar @kamil şeker anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Müzik Teorisi Eğitimi : Akor dizileri, gamlar ve
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Deniz, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Gunyol

Global Mod
Global Mod
Selamlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @kamil şeker

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Klasik Müzik: - Wolfgang Amadeus Mozart: Klasik müziğin en önemli figürlerinden biri, birçok türde eserler bestelemiştir. - Ludwig van Beethoven: Romantik dönemin öncüsü, sağır olmasına rağmen önemli eserler üretmiştir. - Johann Sebastian Bach: Barok döneminin önde gelen bestecisi, kilise müziği ve klavye eserleriyle tanınır
  • "Özsoy" - Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen, Cumhuriyet'in müzik politikasına uygun ilk opera. - "Leblebici Horhor" - Operet türünde, Dikran Çuhacıyan Efendi tarafından bestelenmiştir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Dilara' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kamil şeker 1. Aşık Veysel : İnsan sevgisi ve doğa temalı şiirleriyle halk müziğine büyük miras bırakmıştır. 2
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Dilara, benzer sonuçlar vardı

Kaan

New member
Merhaba teknoloji severler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• 1. Opera: Trajedi ve dramın bütün sözlerinin müzikle bestelenmiş şeklidir. 2. Operet: Sözlerin bir kısmı müzikli, diğer kısmı müziksiz olan, halkın geniş kesimlerine hitap eden eğlenceli ve hafif konulu tiyatro türüdür. 3. Komedi Müzikal: Vodvil veya komedi türü oyunların arasına müzik parçalarının konması şeklinde ortaya çıkan tiyatro türüdür. 4. Bale: Sözsüz tiyatro oyunu olup, sahne eserindeki konunun müzik ve dansla canlandırılmasından ibarettir. 5
  • 4. Rock: - Elvis Presley: Rock'n roll'un kralı olarak anılır, "Heartbreak Hotel" ve "Jailhouse Rock" gibi hitlerle büyük etki bırakmıştır. - The Beatles: Rock müziğini farklı alt türlerde geliştirerek dünya çapında geniş bir hayran kitlesi oluşturmuşlardır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Dilara' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kamil şeker 1. Aşık Veysel : İnsan sevgisi ve doğa temalı şiirleriyle halk müziğine büyük miras bırakmıştır. 2
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Dilara, ama destekleyici veri göremedim

Taylan

Global Mod
Global Mod
Selam çözüm arayanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kamil şeker

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Caz: - Louis Armstrong: Caz tarihindeki en etkileyici figürlerden biri, "What a Wonderful World" ve "Hello, Dolly!" gibi şarkıları seslendirmiştir. - Duke Ellington: Swing döneminde büyük etkiye sahip olmuş, cazın yanı sıra popüler müzikte de önemli katkılarda bulunmuştur
  • Bazı ünlü müzikal sahneleri ve yapımları şunlardır:
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Dilara' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Dilara, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Simge

New member
Selam yazılım camiası

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

• 1. "Notre Dame de Paris" - Belle. İlk defa 1998'de Fransa'da sahnelenen, Victor Hugo'nun romanından uyarlanan bir müzikal. 2. "The Phantom of the Opera". 1986 yılında ilk defa oynanan, Gaston Leroux'un romanından uyarlanan bir müzikal. 3. "Cats". 1982'de Broadway'de sahnelenen, T.S. Eliot'un kitabından uyarlanan ve birçok ödül kazanan bir müzikal. 4. "Hamilton". 2016 yılında Broadway'de sahnelenen, Alexander Hamilton'ın hayatını rap şeklinde anlatan bir müzikal. 5. "Grease"
  • 5. Hip-Hop: - Tupac Shakur: Sosyal konulara odaklanan şarkı sözleri ve etkileyici sahne performanslarıyla tanınır. - Run-D.M.C.: Hip-hop'u popüler kültüre taşıyan önemli figürlerden biridir
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Gunyol' Alıntı:
Selamlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @kamil şeker Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Klasik Müzik : - Wolfgang Amadeus Mozart : Klasik
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gunyol, özellikle pratik tarafı çok farklı

Guzay

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ülkemizde müzik kültürüne katkıda bulunmuş bazı önemli insanlar şunlardır:
  • Ayrıca, Fazıl Say, Bülent Arel ve Ahmed Adnan Saygun gibi besteciler de müzik eğitimine ve Türk müziği tarihine önemli katkılarda bulunmuşlardır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Kaan' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu 1. Opera : Trajedi ve dramın bütün sözlerinin müzikle bestelenmiş şeklidir. 2. Operet : Sözlerin bir kısmı
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Zirve

New member
Merhaba oyun severler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• 1. Türk Sanat Müziği: - Müzeyyen Senar: Kendine özgü yorumu ve güçlü sesiyle Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden biridir. - Zeki Müren: "Sanat Güneşi" olarak anılır, sahne şovları ve klasik eserleriyle tanınır. - Bülent Ersoy: Kendine has tarzı ve sesiyle Türk Sanat Müziği'nin sınırlarını zorlamıştır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Gunyol' Alıntı:
Selamlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @kamil şeker Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Klasik Müzik : - Wolfgang Amadeus Mozart : Klasik
Katılmak zorundayım diyemem @Gunyol, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti