Velayet anlaşmazlığı: “Ben, Eugen Block, hayatım boyunca Almanya'ma hizmet ettim”

kamil şeker

New member
Eugen Block 56 yıl önce Hamburg'a geldi. Bir et lokantası zincirinin kurulması ona büyük bir ekonomik başarı getirdi. Ancak ailede işler pek iyi gitmemektedir; savcılık kızını soruşturmaktadır. Şimdi duygusal dünyasına dair bir fikir veriyor.

Hamburglu girişimci Eugen Block, ailesindeki velayet anlaşmazlığı nedeniyle devletin kendisine haksızlık ettiğini düşünüyor. Cuma günü Hamburg şehir merkezinde yeni bir restoranın açılışında konuşan 86 yaşındaki et lokantası zinciri kurucusu, Alman yetkililerin torunlarının Danimarka'da olmasına izin verdiğini söyledi. “Ben, Eugen Block, hayatım boyunca Almanya'ma hizmet ettim, gerektiği gibi hizmet ettim. “Devlet benim için ne yapıyor?” diye sordu.

Savcılık, Block House zincirinin yanı sıra Dammtor tren istasyonundaki Hotel Grand Elysée'yi ve kızı Christina Block'u (51) da işleten girişimci hakkında soruşturma yürütüyor. Suçlama küçüklerin kaçırılmasıdır.

Christina Block'un dört çocuğundan ikisi boşanmış babalarıyla birlikte Danimarka'da yaşıyor, ancak Hamburg'daki Hansa Yüksek Bölge Mahkemesi Ekim 2021'de ikamet hakkını geçici olarak anneye devretti. Yılbaşı gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından Almanya'ya getirildiler. Mahkeme kararının ardından anne onun Danimarka'ya geri dönmesine izin vermek zorunda kaldı.

Block ve kızının çocuk kaçırma olayını organize ettiğinden ve bunu diğer şüphelilerin yardımıyla gerçekleştirdiğinden şüpheleniliyor. Savcılık, işyerleri ve özel mülklerde birkaç kez arama yaptı; en son, geçen hafta yaklaşık 100 polis memuru Elysée Oteli'ni kordon altına aldı. Block, “ciddi suçlular” gibi operasyon hakkında da yorum yaptı. “Her şeyi bu kadar iyi atlatan kızıma hayranım.”

Kıdemli, Block House ve otelin her zaman para kazandığını vurguladı. Bu parayı defalarca şirkete yatırdı. Sürekli gelişmeyi sağladı ve her zaman daha iyiyi hedef edindi. “Almanya'ya elimden gelen, sahip olduğum ve yaptığım her şeyle hizmet ettim; tatil yapmaktan çok çalıştım, uçağa ya da yelkenliye param yetmiyordu. Çalıştım.”

Christina Block ve eski kocası, 10 ve 13 yaşlarındaki dört çocuklarından en küçüğünün velayeti konusunda yıllardır kavga ediyor. Annelerini ziyaret ettikten sonra babalarının yanına dönmemeleri üzerine 2021 Ağustos ayının sonundan beri Danimarka'da yaşıyorlar. Ekim 2021'de anneye ikamet yerini belirleme hakkı tanıyan Hansa Yüksek Bölge Mahkemesi, 19 Şubat 2024'te Alman mahkemelerinin artık yargı yetkisinin bulunmadığına karar verdi. Çocukların artık Danimarka'da kalıcı evleri var.