Tekstilde sanfor ne demek ?

Taylan

Global Mod
Global Mod
Sanfor, tekstil sektorunde kullanlan bir terimdir. Sanfor, kumaslarn, dikis yapldktan sonra ypranmadan veya kuculmeden kalbn korumasn saglamak icin kullanlan bir islemdir. Sanfor islemi, kumasn uzerine cok sk bir sekilde gerilmesini saglar. Bu, kumasn daha sonra kolayca sekillendirilmesini ve kalbn koruyarak, dikis srasnda daha az kuculmesini saglar.

Sanfor Islemi Nasl Yaplr?

Sanfor islemi, kumasn yuzeyine bask uygulanarak yaplr. Basknn yapls, kumasn yuzeyine basnc uygulanan bir makineden olusur. Bask makinesinin calsma prensibi, kumasn yuzeyine basnc uygulayarak, kumasn ic yapsnn gevsemesini saglamaktr. Basnc, kumasn yuzeyinde duzgun bir sekilde daglr, bu da kumasn dikilmeden once daha az kuculmesini saglar.

Sanfor Isleminin Avantajlar

Sanfor islemi, kumaslarn dikis srasnda kuculme veya ypranma riskini azaltr. Bu, kalbn verimli bir sekilde korunmasn saglar ve uretilen urunlerin daha kaliteli olmasn saglar. Sanfor islemi, kumasn daha sonra sekillendirilmesini de kolaylastrr. Cunku sanfor islemi, kumasn daha sk bir sekilde gerilmesini saglar ve bu da kumasn daha sonra daha kolay sekillendirilmesini mumkun klar. Sanfor islemi, ayrca kumasn makinede dikis yaplrken daha az deforme olmasn da saglar.

Sanfor islemi, tekstil sektorunde uretilen urunlerin kalitesini arttrmada onemli bir yer tutar. Sanfor islemi, kumaslarn dikis srasnda kuculmesinin veya ypranmasnn onune gecerek, uretilen urunlerin daha kaliteli olmasn saglar. Sanfor islemi, ayrca kumasn daha sonra sekillendirilmesini de kolaylastrarak, urunlerin daha estetik bir gorunum almasn saglar.