Stemberg: Yıldız şef, ıspanak sevmeyenleri bile etkileyecek kekler yapıyor

kamil şeker

New member
Fikir Stemberg'in aşçılık okulu

Ispanak sevmeyenler için muffin



Durum: 10:30| Okuma süresi: 3 dakika


Yazan: Sascha ve Walter Stemberg





Walter ve Sascha Stemberg ıspanaklı kek pişiriyor




Muffin hamurundan beyaz peynir ve ıspanaklı doyurucu bir atıştırmalık da dahil olmak üzere hemen hemen her şey yapılabilir.

Kaynak: Getty Images/500px/Drahoslav Kinczllers; Sasha Perrone


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Burada yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Ancak bu bölümde pişiriyorlar. Ve keklerin her zaman tatlı olmak zorunda olmadığını gösterin.





vIspanak mevsimi nisandan kasım ayına kadardır. Ispanak son derece sağlıklıdır çünkü demir açısından zengindir ve çok yönlüdür. Geleneksel ıspanak, yani kaba ıspanak ile tadı biraz daha hafif ve metalik olmayan bebek ıspanak arasında bir ayrım yapılır.

Nemli bir beze sarılıp buzdolabında saklanan ıspanak en fazla üç gün dayanır. Pazar günü hazırlamak istiyorsanız Çarşamba günü satın almak pek iyi bir fikir değil. İri ıspanak, çorbalar ve halk arasında “kabarcıklı ıspanak” olarak adlandırılan ıspanak için uygundur. Bebek ıspanak – bu arada, ayrı bir tür değil, genç, erken hasat edilmiş ıspanaktan başka bir şey değil – ancak çiğ olarak, örneğin salatalarda yemek için harikadır.

Bebek ıspanağının temizlenmesi ve hazırlanması hızlıdır


Ancak kısa süre sotelenmesi, yani pişirilmesi de tavsiye edilir. Vurgu kısa kelimesi üzerindedir, çünkü bebek ıspanağı çok uzun süre pişirirseniz sönmüş bir balon gibi çöker. Sonunda servis edilebilecek neredeyse hiçbir şey kalmadı. Yan tarafta iki güzel detay: Körpe ıspanakların çok fazla temizlenmesine gerek yok, çok şükür pazara gayet temiz geliyor. Ayrıca üzerindeki her şeyi, yaprakları ve saplarını da yiyebilirsiniz.

Bu sebzenin çok yönlülüğünü size göstermek için, bugün ıspanaktan hoşlanmayanları memnun edeceğini umduğumuz bir şey hazırlıyoruz – ki her yaştan insan vardır herhalde -: ay çekirdeği ile ıspanaklı kekler. Bunun için şu malzemelere ihtiyacınız var: 120 gram bebek ıspanak. 70 gram yumuşak tereyağı. 140 gram beyaz peynir. Bir çay kaşığı kabartma tozu. 55 gram süt. İki yumurta. 220 gram un. 70 gram kavrulmuş ayçiçeği çekirdeği.


ayrıca oku


Bir çocuk klasiği olgunlaşıyor: sahanda yumurtalı ıspanak






Ve sonra başlıyor: Ispanakları kaynayan tuzlu suda kısa süre haşlayın. Bu durumda kısa, gerçekte kısa anlamına gelir: üç saniye. Yani tekrar girip çıkıyoruz. Daha sonra hemen buz gibi suyla durulayın; böylece yeşil rengini korur. Bir elek içine yerleştirin ve bir bezle iyice sıkın, ardından iri parçalar halinde kesin. Tereyağını orta ateşte eritin ve koyun peynirini küpler halinde kesin. Eritilmiş tereyağı, peynir, un, kabartma tozu, yumurta ve sütü bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ispanak ve ayçiçeği çekirdeğini ekleyin ve son olarak biber, tuz ve hindistan ceviziyle tatlandırın.








Şimdi hamuru alüminyum veya silikondan yapılmış muffin kalıbına dökün. Hangi kalıbı kullanırsanız kullanın (silikonlu versiyonu öneriyoruz): önce yumuşak tereyağıyla fırçalayın ve bir miktar un ekleyin. Hamuru dökün – sekiz ila on iki kek için yeterli olmalıdır – böylece boşluğun dörtte üçü dolsun. 15 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına (180 derece fanlı) koyun ve altın rengi kahverengi olana kadar 18 ila 20 dakika pişirin. Çıkarın ve kısa süre soğumaya bırakın. Ve hala sıcakken dalın. Çıkarmadan önce çok uzun süre beklerseniz muffinler yapışacaktır ve bu da servis etmeyi zorlaştıracaktır.

Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki “Haus Stemberg”i işletiyor ve yıldızı “Michelin Guide”da üst üste on birinci kez onaylandı. Stemberg'ler WELT AM SONNTAG'da yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.