Siyatik Sinir Ağrısı Doğal Yollarla Nasıl Tedavi edilir?

Mirim

Member
Siyatik Sinir Ağrısı Doğal Yollarla Nasıl Tedavi edilir?


Akupunktur geleneksel Çin tıbbı uygulamalarının bir türüdür ve vücudun doğal enerji akışını açarak daha iyi sağlığa kavuşmayı veya sürdürmeyi esas almaktadır.Vücuttaki belirli yolları hedeflemek için minik, neredeyse ağrı içermeyen iğneler kullanır. Sırt ağrısı tedavisi olarak FDA tarafından onaylandı ve siyatik dahil olmak üzere her türlü kronik ağrıyı hafifletmek için çeşitli çalışmalarla desteklenmektedir. Benzer şekilde, rolfing ve masaj terapisi kasları, dokuları ve vücudun içindeki enerji kanallarını açan, kan akışını artıran ve ağrı savaşan iki cerrahî olmayan, bütüncül yaklaşımlardır. Masaj terapisi, sırt ağrısı, kas gevşemesi ve hatta endorfinlerin sağlıklı bir şekilde salınması ile ilişkilidir, ağrı kesici gibi davranır.


Birçok saat oturmak, disk ve sırt ağrısı söz konusu olduğunda daha da kötüleştirebilir. Birçok siyatik tedavi planı, genel olarak daha fazla hareketi ve iltihaplı bölgelerin gevşetilmesi için hedeflenmiş egzersizleri gerektirir. Gündüz belirli germeler veya hafif izometrik egzersizler yaparak, gücü artırırken omurga veya bacaklardaki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Belirtileriniz yeniden ortaya çıktığında veya kötüleştiğinde, doktora gitmeye gerek kalmadan evde belli germe ve egzersizler uygulayabilirsiniz. Kısa yürüşlerle başlayabilirsiniz, sonra her geçen gün bi adım daha ekleyin, mesafeyi artırın. Sonra evdeyken duruşunuzu geliştirerek omurgayı germeye çalışın.
Siyatik Sinir Ağrılarının doğal yollar ile tedavi edilmesi mümkün mü?
Bel ağrısı olan tüm hastaların yüzde 5 ila 10’unun siyatik olduğu tahmin edilmektedir ancak siyatik sinir ağrısı geliştirme şansını artıran birkaç kişisel ve mesleki risk faktörü bulunmaktadır. Bunlar, yaşlılık, uzun boylu olma, zihinsel stres seviyeleri yüksekliği, aşırı kilolu veya obez olma, uzun süre oturma, sigara içme ve araçlardan gelen titreşimlere yüksek miktarda maruz kalma. Bu risk faktörlerinin çoğu inflamasyona neden olur, bu da yaraları iyileştirmeyi zorlaştırır ve ağrıyı arttırır. Enflamasyonla mücadele etmek ve daha iyi hissetmek için, besleyivi diyet yemeyi, sigara içmemeyi, egzersiz yapmayı ve iyi uyku almayı unutmayın.
Birçok kişi, her gün yaklaşık 15-20 dakika sırt üstü yerleştirilmiş ucuz ısıtma pedleri kullanarak rahatlama görüyor. Bunu, günde birkaç kez, her iki-üç saatte, işyerinde veya evdeyken uygulayabilirsiniz. Diğer bir yaklaşım da sıcak banyoların alınmasıdır, çünkü ısı dar kasları gevşetir ve dolaşımın artmasına yardımcı olur. Isı ağrı gidermek için kullanılabilirken, bunun tersi de bazı insanlar için geçerlidir.Bazıları, iki ila üç saatte bir buzun sırtına 10 ila 15 dakika boyunca uygulanması faydalı bulur. Ağrı hala doğal olarak gitmiyorsa, doktorların çoğu belirtiler çok kötüye gittiğinde tezgah üstü bir ağrı kesici almayı önerir.