Nargilede suç: Tanıklar ifade vermiyor – cinayet davasında beraat

kamil şeker

New member
Hamburg Nargile barda Tat

Tanıklar ifade vermiyor – cinayet davasında beraat



Tarih: 27 Mart 2024| Okuma süresi: 4 dakika




Sanık, Hamburg ceza adaleti binasındaki mahkeme salonunda savunma avukatının yanında oturuyor




Sanık, Hamburg ceza adaleti binasındaki mahkeme salonunda savunma avukatının yanında oturuyor

Kaynak: dpa


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Bir adam Hamburg'daki nargile barında 27 yaşındaki bir genci vuruyor. Aylar sonra polis şüpheli bir suç ortağını tutukladı. Ancak bu olayla ilgisi mahkemede doğrulanmadı ve yargıç hayal kırıklığına uğradı.





ZBir yaz sonu akşamı, koyu beyaz giyinmiş ve maske takan adamlar Hamburg-Hohenfelde'de bir nargile barına hücum ediyor ve bardaki bir konuğa yaklaşıyor. İçlerinden biri 27 yaşındaki çocuğu gümüş tabancayla iki kez vuruyor. Bir kurşun onun kalbine isabet eder ve onu öldürür. Daha sonra maskeli adamlar kaçıyor.

Mahkeme başkanı Matthias Steinmann'ın Çarşamba günü Hamburg Bölge Mahkemesi'nde kararı açıklarken açıkladığı gibi, 27 Temmuz 2022'de yaşanan olaylar bir güvenlik kamerası tarafından kaydediliyor. Üç aylık bir duruşmanın ardından ceza dairesi 26 yaşındaki bir kişiyi cinayet suçlamasından beraat ettirdi. Orijinal iddianameye göre sanığın faillerden biri olması gerekiyordu ancak kendini vurmadı.


ayrıca oku


27 Mart 2024, Hamburg: Sanık (l), Hamburg ceza adaleti binasındaki mahkeme salonunda savunma avukatı Matthias Domsch'un yanında oturuyor.  Annesini öldürdüğü söylenen 39 yaşındaki adamın Hamburg bölge mahkemesinde hesap vermesi gerekiyor.  Fotoğraf: Bernhard Sprengel/dpa +++ dpa-Bildfunk +++






Steinmann, iki önemli tanığın ifade vermek istememesi nedeniyle suçun çözülemediğini açıkladı. Mahkemenin İsviçre'de yaşayan iki kadını zorunlu olarak muayene etmesi mümkün değildi.

Şahsen tanıkları mahkemede ifade vermeye ikna etmeye çalışan hakim, büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Yargıç, “Sonuç, oğlunun neden bu kadar soğuk bir şekilde vurulduğunu öğrenmeyi uman müdahil davacı için de acı oldu” dedi. Savunma ve savcılar savunmalarında beraat talebinde bulundu.

Öldürülen adamın uyuşturucu kaçakçılığına yoğun bir şekilde karıştığı söyleniyor


Temmuz günü saat 23.07'de işlenen suç sadece yarım dakika sürdü. İlk acil çağrılar suçtan birkaç saniye sonra polise ulaştı. Steinmann, “Barda panik yaşandı” dedi. Failler fark edilmeden kaçmayı başardılar.








Öldürülen adamın uluslararası uyuşturucu ticaretine derinden karıştığı belirtildi. İspanya'da yaşayan bir Arap toptancıyı dolandırdığı söyleniyor. Steinmann, bu adam adına bunun bedelini canıyla ödediğini açıkladı. Cinayet “aşamalı bir infaz”dı.


ayrıca oku


25 Mart 2024, Hamburg: 32 yaşındaki sanık mahkeme salonunda yüzünü gizliyor.  İslamcı radikalleşmenin ardından Mart 2015'te Suriye'ye gittiği ve sözde İslam Devleti (İD) safındaki savaşçılara katıldığı söyleniyor.  Fotoğraf: Markus Scholz/dpa +++ dpa-Bildfunk +++



32 yaşındaki çocuğa dava






26 yaşındaki genç başka bir suçlamadan suçlu bulundu. Ceza dairesi, Savaş Silahlarının Kontrol Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle onu iki yıl dört ay hapis cezasına çarptırdı. Polis, bir arkadaşının evinde sanığın parmak izinin bulunduğu ve sanığın mahkemede sahibi olduğunu itiraf ettiği bir hafif makineli tüfek buldu. Steinmann bu suçlama hakkında “Bu önemsiz bir mesele değil, bir suçtur” dedi.

6 Ağustos 2022'de Lurup ilçesindeki apartman dairesinde ölümlü olay yaşandı. Steinmann, arkadaşının hafif makineli tüfek ve diğer silahları saklayan küçük erkek kardeşinin kazara vurulduğunu ve annesinin kollarında öldüğünü söyledi.


ayrıca oku


Hamburg Havalimanı'nda rehin alma






Polis geldiğinde başka bir kardeş silahları almak üzereydi. Ancak memurlar, parmak izi bulunan hafif makineli tüfek de dahil olmak üzere onları güvence altına almayı başardılar.

Müfettişler şimdi sanığın dairesine “büyük bir dinleme saldırısı” gerçekleştirdi. Çoğunlukla uyuşturucu ticaretiyle ilgili olan ancak nadiren nargile barındaki silahlı saldırılarla ilgili konuşmaları dinlediler. Kasım 2022'nin sonlarında, başka bir arkadaşıyla birlikte Basel'de hemşire olarak çalışan sanığın eski kız arkadaşı, beklenmedik bir şekilde Hamburg polisiyle iletişime geçti.


ayrıca oku


Thomas Haldenwang (solda), Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı;  AfD liderleri Tino Chrupalla ve Alice Weidel





Gözlem prosedürü





İkisi de 26 yaşındaki adamın dairesi polis tarafından izlenirken oradaydı. Eski kız arkadaşı sorgulandığında sanığın suçu kendisine itiraf ettiğini ifade etti. O, tetikçi değil, onun arkadaşıydı. Ayrıca sanığın, polisin suç mahallinin yakınında karışık DNA iziyle bulduğuna benzer bir koruyucu yeleğe sahip olduğunu da doğruladı.

20 ve 21 yaşlarındaki kadınların ifadeleri güçlü şüphe uyandırdı. Aralık 2022'nin başında polis, sanığı Hamburg'da tutukladı. Temmuz 2023'te Hamburg Bölge Mahkemesi onu uyuşturucu suçlarından beş yıl üç ay hapis cezasına çarptırdı. Mevcut karar gibi, bu karar da henüz yasal olarak bağlayıcı değil.

Sanık olay yerinde olduğunu iddia etmiyor


Sanık mahkemede suçun işlendiği gece Hohenfelde'deki nargile barda olduğunu şiddetle reddetti. Koruyucu yeleği olduğunu itiraf etti. Ama suçtan önce onu başka birine vermişti. Mahkeme, profesyonel faillerin ağır koruyucu yelekler giymiş olmalarının ya da kaçmak için bu yelekleri giymiş olmalarının olası olmadığına karar verdi.

Cep telefonu analizinde sanığın suç gecesi bir kadınla yoğun bir şekilde Türkçe iletişim kurduğu ortaya çıktı. Tam suçun işlendiği sırada İspanya'daki bir kadına mesaj gönderdi. Sanık aynı zamanda İspanya'daki uyuşturucu satıcısını da tanıyordu. Ancak saldırının arkasındaki adamla güvenilir bir ilişkisi olduğunu kanıtlamak mümkün olmadı.