İslamcılar Hamburg'da gösteri yapıyor ve “Çözüm Hilafettir” ve “Allahu Ekber” sloganları atıyor.

kamil şeker

New member
Almanya gösteri

“Çözüm Hilafettir” – 1000'den fazla İslamcı Hamburg'da sokaklara çıktı



Durum: 00:10 am| Okuma süresi: 3 dakika




Hamburg'daki İslamcı gösteriye katılanlar




Hamburg'daki İslamcı gösteriye katılanlar

Kaynak: dpa/Axel Heimken


“Müslüman İnteraktiv” grubu, Hamburg'daki İslamcı mitinge 1000'den fazla kişiyi seferber etti. Katılımcılar “değer diktatörlüğüne” son verilmesi ve İsrail'e destek çağrısında bulundu. Organizatörlerin arkasında bir tür İslamcı nüfuz var.





vHamburg'dan yıkıcı görüntüler: Cumartesi günü İslamcıların St. Georg semtindeki Steindamm'da gösteri çağrısına 1000'den fazla kişi katıldı. Orada katılımcılar Almanya'yı reddettiklerini açıkça ifade ettiler.

Bazı katılımcılar mitinge “Çözüm Hilafettir” gibi sloganların yer aldığı pankartlar getirdi. Diğer pankartlarda da “Değerler diktatörlüğüne hayır” yazıyordu. Liberal-demokratik değerlerin reddedilmesi aynı zamanda “Değerler diktatörlüğüne son verin” savaş çığlığıyla da doruğa ulaştı.

Göstericiler, sahnedeki konuşmacılara defalarca “Allahu Ekber” (“Allah büyüktür”) sloganı attı. Bazı katılımcılar İslam inancı Şehadeti temsil eden bayraklar salladı. Tevhid parmağı denilen işaret parmağını da havaya kaldırdılar. İslam'da bu, Allah'ın birliğinin ve eşsizliğinin sembolü olarak kabul edilir, ancak İslamcılar tarafından da bir sembol olarak kullanılır.


ayrıca oku


Anayasayı Koruma Devlet Dairesi başkanı Torsten Voß, Anayasanın korunmasına yönelik yeni raporun sunumu münasebetiyle düzenlenen basın toplantısının ardından üzerinde şu yazı bulunan posterlerin önünde duruyor İslamcılık Ve Reich vatandaşları ve özyöneticiler.  +++ dpa-Bildfunk +++



Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı






“Muslim Interactive” grubu miting çağrısında bulundu. Hamburg Anayasayı Koruma Bürosu'na göre bu, kanıtlanmış bir aşırılıkçı girişim olarak değerlendiriliyor ve ideolojik olarak şeriat hukukuna dayalı bir halifelik kurmak isteyen İslamcı Hizb-ut Tahrir'e yakın. Grubun faaliyet göstermesi yasaklandı.

Lider İslamcı bir nüfuz sahibidir


Grubun lideri, kendisine Raheem Boateng diyen Joe Adade Boateng'dir. “Hamburger Abendblatt”ta yer alan bir habere göre 25 yaşındaki oyuncu, Hamburg Üniversitesi'nde öğretmen olmak için okuyor ancak Instagram ve TikTok'ta bir nevi İslamcı nüfuz sahibi.

Boateng ve “Muslim Interaktiv” özellikle Almanya'daki genç Müslümanlara yöneliktir ve ayrımcılık gibi gündelik sorunlara değinmektedir. Alman mı Müslüman mı, Kuran mı yoksa Temel Hukuk mu arasında karar vererek sözde basit çözümü sunuyorlar.


Bazı katılımcılar posterlerinde “Çözüm Hilafettir” yazdı




Bazı katılımcılar posterlerinde “Çözüm Hilafettir” yazdı

Kaynak: dpa/Axel Heimken


Boateng ve “Muslim Interaktiv”, Gazze savaşının arka planında bile destekçilerini ve birkaç kadın destekçiyi harekete geçiriyor. Gösteriye katılanlardan bazıları posterlerine “Devlet cinayetlerinin nedeni” yazarak Alman siyasetçileri İsrail'i destekleyerek Gazze'deki sivil ölümlerinden sorumlu olmakla suçladı.

“Muslim Interaktiv” ayrıca mitingin videolarını, eski adıyla Twitter olan X de dahil olmak üzere sosyal ağlarda paylaştı.

Katılımcılar ayrıca Orta Doğu çatışmasına ilişkin habercilik üzerinde de çalıştılar. “Bild”, WELT, “Spiegel”, “Focus” ve “Tagesschau” posterlerde sağır, dilsiz ve kör olmakla suçlanıyordu. “Muslim Interaktiv”in bir temsilcisi daha önce Instagram kanalında “medyanın İslam'a kışkırtmasına karşı gösteri” çağrısında bulunmuştu.


Burada Twitter'dan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



Miting geniş bir polis varlığıyla güvenlik altına alındı. Polise göre herhangi bir olay yaşanmadı. Polis katılımcı sayısını 1.100 olarak belirledi.

“Muslim Interaktiv”, yasağa rağmen geçen yılın ekim ayının sonunda St. Georg'da bir gösteri düzenlemişti. Grup, Şubat 2023'te İsveç'te yanan Kuran'a karşı 3.500 kişiyi seferber etti.

Kasım ayında İslamcılar büyük bir gösteriyle Essen'de yürüdüler. Bu durum, devlet ve demokrasi karşıtlarına çok fazla yer verilip verilmediği konusunda ulusal bir siyasi tartışmayı tetikledi.