İkinci lig: Selke'nin Hamburger SV'ye transferi mükemmel

kamil şeker

New member
Davie Selke, HSV'nin Bundesliga'ya geri dönmek için yaptığı yedinci denemede HSV'ye yardım etmeli. Hücum oyuncusu bedelsiz olarak 1. FC Köln'den Hansa şehrine transfer oluyor. Bu transfer, Selke'nin geçmişi nedeniyle birçok hayran tarafından şüpheyle karşılandı.

Davie Selke, Bundesliga 1. FC Köln'den ikinci lig kulübü ve gelecekteki lig rakibi Hamburger SV'ye geçiyor. Hansa şehrinin kulübünün duyurduğu gibi, 29 yaşındaki stoper bedelsiz transferle Ren'den Elbe'ye transfer olacak.

HSV açıklamasında Selke'nin “HSV'yi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” dediği aktarıldı: “HSV, Alman futbolundaki en heyecan verici kulüplerden biri ve bu kulübün Bundesliga'ya geri getirilmesine yardımcı olma düşüncesi beni hemen yakaladı. “Hamburg takımı önümüzdeki sezon ikinci ligdeki yedinci sezonuna girecek.

Selke eski antrenörü Steffen Baumgart'a dönüyor. HSV spor direktörü Stefan Kuntz da hücum oyuncusuna yabancı değil: “2017'de Avrupa şampiyonu olmamızda belirleyici bir rol oynadığında Alman U21 milli takımında Davie ile birlikte çalıştım” diyen Kuntz şunları ekledi: “Steffen Baumgart Ayrıca Onu 1. FC Köln'de çalıştırdık ve Davie'nin bizi sahada ve soyunma odasında daha güçlü kılacağına kesinlikle inanıyoruz.”

Selke geçen sezon Köln'de 19 lig maçına çıktı ve bu maçlarda altı gol attı. Hücum oyuncusu, toplamda 238 Bundesliga maçına, 46 gol ve 20 hazırlık maçına bakabilir. İkinci ligde şu ana kadar 30 maç oynadı ve 10 gol ve 3 asist yaptı.

Küme düşen takımlarla geçmiş

Değişiklik hayran forumlarında büyük şüpheyle karşılandı. Sonuçta Selke, geçmişinin büyük bir kısmını birinci ligdeki eski rakipleri Werder Bremen'le geçirmişti. Ayrıca hem Werder hem de Köln'ün, Selke'nin kadroda olmasıyla Bundesliga'dan küme düşmek zorunda kaldıkları ve bunun da Hertha BSC'de büyük bir başarı getirmediği bir dönem olduğu belirtildi. HSV'de taraftarların favorisi olan düzenli forvet Robert Glatzel'in yanında kendini göstermek zorunda kalacak.

hayır/ylau