DLRG: “Takımların su dışında daha fazla yardım etme eğilimi güçlendirdi”

kamil şeker

New member
Geçen yıl, Hamburg'daki gönüllü cankurtaranlar, boğulma ve yaşamı tehdit eden diğer durumlardan bir önceki yıla göre önemli ölçüde daha fazla insan kurtardı. Alman Lebens-Rettungs-Gelsellschaft'ın (DLRG) açıkladığı gibi yardımcılar 216 kez taşındı. 2023 yılında şirket bu tür 101 operasyon saydı.

Güçlü artış neredeyse sadece genel acil servislere çok güçlü bir şekilde entegre olan Oberelbe'nin DLRG bölgesinden kaynaklanmaktadır. Orada, iki ambulans sadece tüm yıl boyunca gönüllü olarak işgal edilecekti. Buna ek olarak, dernekte aktif olan doktorların Ek Düzenli Kurtarma Servisi'nde kullandığı bir acil tıbbi araç vardır. Bu, DLRG aktivistlerinin diğer acil durumlarda hızlı bir şekilde yerinde oldukları ve şehrin acil servislerini desteklediği anlamına gelir. Hamburg'daki Alman Basın Ajansı sözcüsü, “DLRG ekiplerinin de su dışında daha fazla yardımcı olma eğilimi arttı.” Dedi.

Ve böylece çoğu kurtarma vakası suyun dışında gerçekleşti. Bu, kardiyovasküler hastalıklar veya plaja ve diğer tıbbi acil durumlarda kalp krizi içeriyordu. Boğulmadan kaç kişinin kurtarıldığı başlangıçta bilinmiyordu.

14 kişi boğulmaktan kurtarılamadı

Ancak 2024'te Hamburg'un nehirleri ve göllerinde, özenli gönüllülere rağmen 14 kişi öldü. Değişen akımı ile Elbe özellikle tehlikeli bir banyo suyu olarak kabul edilir. Büyük deniz gemileri de insanları her zaman ihtiyaç duyan güçlü emme ve fışkırtma yaratır.

Su hatları boyunca, Hamburg'daki 366 aktif insan insanlara göz kulak oldu ve tehlikeli durumlara dikkat ettiler. Geçen yıl birlikte 45.220 saat su kurtarma hizmeti verdiler ve bu dönemde 653 kişiye yardım ettiler.

Ülke çapında, DLRG kurtarma yüzücüleri geçen yıl 1.446 kişiyi ölümden korudu – önemli bir artış. 2023'te hala 1.120 kurtarılmış insan vardı. Geçtiğimiz yılın kurtarılan insanlar arasında boğulmaktan korunan 699 kişi vardı, bir yıl önce 870 vardı. En az 411 kişi artık geçen yıl cankurtaranlara yardım edemedi – boğuldular.