Avustralya Açık: Hamburg'dan “Lucky Lys”in tarihi zaferi

kamil şeker

New member
Eva Lys, masalsı bir başarı öyküsüyle Grand Slam turnuvasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Ancak son 16 turunda görünüşte ezici bir rakip bekliyor. 23 yaşındaki oyuncu hala bunu sabırsızlıkla bekliyor.

Eva Lys, Avustralya Açık'ta tenis masalına tarihi bir bölüm ekledi. 23 yaşındaki oyuncu üçüncü turda Rumen Jaqueline Cristian'ı 4:6, 6:3, 6:3'lük setlerle kazandı ve Melbourne'deki Grand Slam turnuvasında son 16 turuna ulaşan ilk şanslı kadın kaybeden oldu.

Lys, Melbourne Park'taki medya merkezindeki en büyük röportaj odasında sorulduğunda “Ah, bu gerçekten harika!” dedi: “Kesinlikle gerçekmiş gibi gelmiyor.” Yarra Nehri'nde “çılgın bir hikaye” yaşadı. Hamburglu kadın: “Bu günler hayatımı tamamen değiştirdi.”

Dünya sıralamasında 128. aslında sıralama turlarında başarısız olmuştu ve resmi olarak ilk maçından 15 dakika önce ana tabloya girmişti. Orada yeni takma adı “Lucky Lys” altında aldığı üç zaferle büyük heyecan yaratıyor.

En iyi 16 turunda Lys, Pazartesi günü top yıldız Iga Swiatek ile yarışabilecek. Polonyalı dünyanın iki numarası, Grand Slam turnuvasını 6:1 ve 6:0 kazanan iki şampiyon arasındaki düelloda İngiliz Emma Raducanu'ya hiç şans tanımadı. “Benim için bundan daha sıcak bir maç yok. Tenis oynamamın nedeni bu. Dünyanın en iyileriyle rekabet etmek istiyorum” dedi Eurosport'tan Lys.

“Sıcak bir düelloda” yukarı ve aşağı

Lys, Cristian'a karşı oynanan maçtan önce “Harika bir düelloyu sabırsızlıkla bekliyorum” dedi: “Seviyeye sahip olduğumu biliyorum. Ama bir noktada kafam açılıyor ve artık özgürce oynayamıyorum.”

Başlangıçta Cristian'ın sorunu bu gibi görünüyordu. Lys başlangıçta önceki iki maçında olduğu kadar kaygısız görünmedi ve hızla 1:4 geride kaldı. Gelişmesine rağmen altı mola şansından yalnızca birini değerlendirebildi ve bu nedenle ilk seti kaybetti.

İkinci turda daha iyi bir performans sergiledi ve ilk iki servis oyununu rakibinden aldı. Ayrıca Rumen oyuncuyla 1-0 geride kaldıktan sonra Lys'in kazandığı önceki üç düelloyu da hatırlamış olabilir.

Artık bu güç başarısını dördüncü toplantıda elde etti. 2:25 saat sonra Kievli oyuncu ikinci maç puanını dönüştürdü.

dpa/jlau