Zverev, Rothenbaum hakkında: Dizim ağrıyor ama dayanıyor

kamil şeker

New member
Alexander Zverev, maça sadece 20 dakika kala memleketi Hamburg'da yarışmaya karar verdi. Bunu elemelerde Jesper de Jong'a karşı iki setlik bir galibiyet takip ediyor. Şimdi bir Fransız, hoş olmayan bir oyun tarzıyla bekliyor.

Hamburg tenis seyircisi sonunda yıldızını karşılamanın mutluluğunu yaşadı. Alexander Zverev, memleketindeki ATP 500 turnuvasında ilk maçını oynamak için Merkez Sahaya girdiğinde büyük alkışlarla karşılandı. Hasarlı sol dizindeki gri bandaj, savunma şampiyonu ve Olimpiyat şampiyonunun ilk servisine kadar birkaç gün süren sarsıntıları hatırlatıyordu.

Başarılı maçın ardından Zverev bunun yakın bir ilişki olduğunu itiraf etti. 27 yaşındaki oyuncu, Hollanda elemelerinde Jesper de Jong'u 6-2 ve 6-2'lik skorlarla mağlup ettikten sonra “Isınırken durumum iyi değildi” dedi: “Elimden gelen her şeyi yaptım ve 20 dakika önce oynamaya karar verdim. oyun. “

Son 16 turu risksiz başlıyor

Wimbledon'daki Grand Slam turnuvasında Zverev, Briton Cameron Norrie'ye karşı dizinden sakatlandı. Tokyo'dan gelen altın madalyalı sporcu, Hamburg'da ilk kez sahneye çıktıktan sonra dizinde “küçük bir kırık” oluştuğundan bahsetti. Ancak bacağını tekrar aşırı uzatırsa işler daha da kötüleşebilirdi. Ancak bu yüzeyde bu aslında mümkün değil. Eğer bu gerçekleşirse, “Çok aptal olacağım ve burada tam bir kırıkla oturacağım” dedi Zverev.

Son zamanlarda Wimbledon'da olduğu gibi herhangi bir ağrı kesici almamıştı. Zverev: “Vücudumu hissetmemin daha iyi olacağı bir sakatlık.” Zverev turnuvanın geri kalanı için herhangi bir sonuçtan korkmuyor. Dünyanın dördüncü oyuncusu, “Artık oynamaya devam etmeyi umuyorum” dedi: “Artık sahanın nasıl olduğunu biliyorum. En fiziksel ya da en zor maç değildi ama tam bir maçtı.”

Zverev baskın görünüyor

Dünyanın dört numarası, geleneksel Rothenbaum tesisinde ilk kez sahneye çıktığında de Jong'a karşı hızla kontrolü ele aldı. Hollandalı'nın puan kazanamadığı ilk servis oyununun ardından Zverev daha baskın hale geldi. Hızlı bir forehand vuruşuyla molayı 2-1 yapmayı başardı. İlk seti 35. dakikada bir as ile bitirdi.

İkinci turda bile 24 yaşındaki dünya 114 numarası, Almanya'nın en iyi tenisçisi için büyük bir sınav değildi. Jong, Alman oyuncu servis attığında tek bir kırılma puanı bile kazanamadı. 77. dakikada Zverev zorunlu görevini başarıyla tamamladı.

Hansa kentindeki iki milyon avroluk turnuvanın en iyi 16 oyuncusunun turunda Zverev, Perşembe günü (18:30) Fransız Hugo Gaston ile karşılaşacak. Dünyanın 81 numarası tempo değiştirmeyi ve topları durdurmayı sevdiğinden, Alman tenisinin en önemli dizi için gerçekten zorlu bir sınav gündemde.

Son 16 turu Maximilian Marterer'in son durağıydı. Nürnbergli adam Arjantinli Francisco Cerundolo'ya 0:6 ve 2:6'lık skorlarla yenildi. 29 yaşındaki oyuncu, onun yerine Paris'teki Olimpiyat Oyunlarına gitmesine izin verileceğini sabah öğrenmişti. Dünyanın 108 numarası “Bundan son derece mutluyum” dedi: “Harika haberlerin çoğunu sahaya taşıyamamış olmam çok yazık.”

hayır/ylau