Windows 11 Başlangıç Onarma Nasıl Açılır ?

Guzay

Global Mod
Global Mod
Windows 11 Başlangıç Onarımı Nedir?

Windows 11 Başlangıç Onarımı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi ile ilgili sorunları gidermek için kullanılan bir araçtır. Bu araç, bilgisayarınız açılmadığında veya normal şekilde çalışmadığında sorunları tanımlamak ve düzeltmek için kullanılır. Başlangıç Onarımı, dosya sistemi bozukluklarından, başlatma sorunlarına kadar çeşitli problemleri ele alabilir. Bu nedenle, Windows 11'in performansını etkileyen çeşitli sorunlarla karşılaşıldığında bu aracı kullanmak faydalı olabilir.

Windows 11 Başlangıç Onarımını Açmak İçin Adımlar

1. Başlangıç Onarımı'nı Açmak İçin Windows 11 Yönetim Ayarları'nı Kullanma:

Windows 11'de Başlangıç Onarımı'nı açmak için ilk adım, Ayarlar uygulamasını kullanmaktır. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

- Başlat menüsünü açın ve "Ayarlar" uygulamasını bulun.

- Ayarlar'a girdikten sonra, "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın.

- Soldaki menüden "Kurtarma" seçeneğine gidin.

- "Gelişmiş Başlangıç" altında "Şimdi Yeniden Başlat" butonuna tıklayın.

- Bilgisayarınız yeniden başladığında, "Sorun Giderme" > "Gelişmiş Seçenekler" > "Başlangıç Onarımı" seçeneklerini takip edin.

2. Windows 11 Başlangıç Onarımı'nı Açma İşlemi Sırasında BIOS Ayarlarını Değiştirme:

Bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarını kullanarak da Başlangıç Onarımı'nı açabilirsiniz. Bu adımları izleyerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

- Başlangıç ekranında, BIOS'a veya UEFI'ye erişmek için belirtilen tuş kombinasyonunu kullanın. (Genellikle F2, F10, Delete tuşları gibi)

- BIOS veya UEFI arayüzünde, Başlangıç Onarımı'nı bulmak için "Boot" veya "Başlangıç" sekmesini arayın.

- Başlangıç ayarlarını değiştirerek, bilgisayarınızı Başlangıç Onarımı modunda başlatın.

Başka Hangi Yöntemlerle Windows 11 Başlangıç Onarımı Yapılabilir?

- Windows 11 Kurtarma Ortamını Kullanma: Windows 11 kurtarma ortamını kullanarak da Başlangıç Onarımı yapabilirsiniz. Kurtarma ortamını USB sürücü veya DVD'ye yazdırarak veya bir kurtarma bölümü oluşturarak erişebilirsiniz.

- Komut İstemi Kullanarak Başlangıç Onarımı: Windows 11'de Başlangıç Onarımı yapmak için komut istemini kullanmak da bir seçenektir. Komut istemini Başlat menüsünde "cmd" yazarak veya kurtarma ortamından açarak erişebilirsiniz.

Sonuç

Windows 11 Başlangıç Onarımı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi sorunlarını çözmek için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır. Bu makalede, Windows 11'de Başlangıç Onarımı'nı açmak için farklı yöntemleri öğrendiniz. Ayarlar uygulamasını kullanarak, BIOS veya UEFI ayarlarını değiştirerek, kurtarma ortamını kullanarak veya komut istemini kullanarak Başlangıç Onarımı'nı açabilirsiniz. Bu yöntemlerden herhangi biri, Windows 11'deki sorunları tanımlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilir.