Sternberg: Yıldız şefler en iyi muhallebinin sırrını açıklıyor

kamil şeker

New member
Fikir Sternberg’in aşçılık okulu, bölüm 96

Vanilya sosuyla sihir yapabilirsiniz



17:52 itibarıyla| Okuma süresi: 3 dakika


Sascha ve Walter Sternberg tarafından





Fotoğrafta, yıldız restoran Haus Stemberg'den Sascha ve Walter Stemberg'i, birinci sınıf bir sosu karıştırdıkları lezzetli bir vanilya kabuğunun yanında görebilirsiniz.




Yıldız restoran Haus Stemberg’den Sascha (solda) ve Walter Stemberg tatlıları rafine etmeye yardım ediyor – bu sefer vanilyalı

Kaynak: Getty Images/Jupiterimages, Sascha Perrone, Montaj WELT


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldızlı restoran “Haus Stemberg”i işletiyor. Haberler’de yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde sıradan bir muhallebiyi nasıl büyülü bir deneyime dönüştüreceklerini gösteriyorlar.





DBaharatların kralı: vanilya çekirdeği. Nadir ve pahalıdır, safranla birlikte var olan en pahalı baharattır. Ağırlıklı olarak Orta Amerika ve Madagaskar’da yetiştirilmektedir. La Réunion, Madagaskar yakınlarında yer alır, ada Fransa’ya aittir ve daha önce (1794’e kadar) Île Bourbon olarak adlandırılıyordu. Vanilya çeşitlerinin muhtemelen en bilineni olan Bourbon vanilyasının geldiği yer burasıdır. Çok yumuşaktır, çok fazla vanilya özü içerir ve parça başına yaklaşık 15 ila 18 avroya mal olur. En pahalı olanı da şiddetle tavsiye edilir: Tahiti vanilyası.

Vanilya sadece tatlılar için ideal değildir, örneğin mevsiminde olan raventli vanilya sosu şeklinde. Beyaz balık, kabuklular ve kabuklu deniz ürünleri de vanilya ile mükemmel uyum sağlar. Rutabaga veya pancar gibi kök sebzelerden yapılan kremalı çorbalar da bu baharatla harika bir şekilde rafine edilebilir. Ama temellere geri dönelim – tatlılar için muhallebi. Gizli ümidimiz, bu bölümü okuduktan sonra bir daha marketten sos almamanız. Hazır soslar, ev yapımı soslar kadar lezzetli değildir.

İyi bir muhallebi için ihtiyacınız olan: 300 mililitre süt. 300 mililitre krema. Altı sarısı. Bir tutam tuz. 100 gram esmer şeker. İki vanilya fasulyesi. Ve işte başlıyoruz. Vanilya çekirdeklerini bir kesme tahtasına alın. Başparmağınızla bir ucuna bastırın, ardından bölmeyi uzunlamasına dilimlemek için bir bıçak kullanın. Ancak yalnızca üst yarısı, bölmeyi kesmeyin; sadece açılmalıdır. Bıçağı 90 derece döndürün ve özü kazıyın.


ayrıca oku


weltfood_blintze-6512





Quark dolgulu ve kirazlı





Süt ve kremayı karıştırın ve posayı ekleyin. Bir kez kaynatın, sonra kenara koyun. Bir kapta yumurta, şeker ve tuzu birlikte çırpın. Bir tencereye su koyun ve yumurta sarısı, şeker ve tuz karışımının bulunduğu kaseyi su banyosuna yerleştirin.








Sıcak süt-krema karışımını, karıştırarak yumurta sarısı-şeker-tuz karışımının üzerine dökün. Kauçuk bir spatula ile yavaşça bir daire içinde toprağın üzerinden geçin ve “güle kadar kazıyın”. Terim, bir sıvının kıvamını kontrol etmek için bir tekniği ifade eder. Bir kaşığı (veya spatulayı) sıvıya batırın, baş aşağı tutun ve üzerine üfleyin. Gülü andıran dalgalı bir çizgi varsa kıvamı mükemmeldir. Sosu soğutmak için buz küpleriyle dolu bir tencereye koyun. Ardından, üç ila beş gün boyunca saklayacağı buzdolabına koyabilirsiniz.

özel ipucu


Bir bardağa bir kilo şeker doldurun. Sıyrılan baklaları atmayın, şeker bardağına koyun. Bir sonraki muhallebiniz için kullanacağınız baklalar da kavanoza giriyor. Şeker onları korur ve aromalarını alır. Böylece bir sonraki kek için sadece lezzetli bir vanilya sosunuz değil, aynı zamanda ev yapımı vanilya şekeriniz de olur.

Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’te dokuzuncu kez “Guide Michelin”de yıldızı onaylanan “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG’da ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.