kamil şeker
New member
Sıcak şarabın olmadığı bir Noel pazarı, dibi olmayan bir tavaya benzer. Kapısı olmayan bir buzdolabı. İmkansız bir şey. Şu anda Avusturya'da sıcak şarap olarak adlandırılan sıcak şaraptan kaçamazsınız, en azından Noel öncesi olan yerlerdeyseniz. Hem kırmızı hem de beyaz sıcak şarap uzun süredir mevcut olduğundan, sunumdaki farklılaşma da tüm hızıyla devam ediyor. Organik sıcak şarabın yanı sıra. Alkol oranı sizin için çok düşükse kendinize bir shot schnapps ısmarlayın. Ancak lütfen dikkatli olun çünkü sıcak alkol kan damarlarını genişletir ve dolayısıyla kana daha hızlı karışır.
Baharatlı şarap eski çağlardan beri var
Antik çağlarda bile “baharatlı şarap” diye bir şeyin olduğu söyleniyor. Roma İmparatorluğu'nda safran, hurma çekirdeği ve bal gibi malzemeler o kadar pahalıydı ki yalnızca zengin insanların karşılayabildiği için üst sınıfa ayrılmıştı. Bildiğimiz şekliyle sıcak şarap için ilk tarif 1834'ten kalmadır. Bu tarifin beyni, daha çok Raugraf von Wackerbarth olarak bilinen August Joseph Ludwig Graf von Wackerbarth (1770 – 1850) adında bir adamdı. Sıcak şarap da dahil olmak üzere şarap tariflerini derleyen bir tarihçi ve sanat aşığı. El yazısıyla yazılmış tarif 2013 yılında bulundu; onu keşfeden kişi Dresden Ana Devlet Arşivi'nin bir çalışanıydı. Malzemeler: tarçın. Zencefil. Anason taneleri. Galangal (zencefil bitkisi). Küçük hindistan cevizi. Kakule. Safran. Ancak o kadar cömert oranlarda ki bu içeceğin tüketilmesini tavsiye edemeyiz.
Restoranımızda uzun süre sıcak şarabın menüye pek uymadığını düşündük. Ancak bir noktada, örneğin köpüklü şarapla harika bir şekilde bir araya getirilebilecek bir sıcak şarap esansı geliştirdik. Ve her şeyden önce, bir hediye olarak idealdir. Üzerine bir kurdele takın ve Noel'den önce sizi kahve ve kek yemeye davet eden arkadaşlarınıza veya akrabalarınıza verin. Özü tekliflerimize entegre ettiğimizden bu yana sekiz yıl geçti. Artık onlarsız kalmak istemiyoruz. Görünüşe göre konuklar da aynı şekilde hissediyor. Kasım ayından itibaren şunu soruyorlar: Sıcak şarap özünüzü nihayet ne zaman tekrar sunacaksınız?
Ve işte özü kendiniz nasıl hazırlayacağınız: Bir litre kırmızı şaraba ihtiyacınız var (en ucuz olması gerekmez, ancak çok iyi olması da gerekmez). Yarım litre berrak elma suyu. 350 gram şeker. İki portakal dilimlenmiş. Dört parça yıldız anason. İki tarçın çubuğu. Bir çay kaşığı kakule kabuğu. Bir çay kaşığı kişniş tohumu. 15 karanfil.
Tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Bir kez kaynatın. Isıyı azaltın ve kapağın altında yaklaşık 20 dakika pişirin. Isıdan çıkarın ve soğumaya bırakın. İnce bir süzgeçten geçirin ve temiz bir bardağa veya başka (temiz) bir kaba dökün. Esans buzdolabında saklanabilir – beş ila altı santilitre, örneğin köpüklü şarapla demlemek için yeterlidir – iki hafta kadar.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha Velbert On bir yıldır “Guide Michelin” restoran rehberinde bir yıldıza sahip olan “Haus Stemberg” restoranı. Stemberg'ler, WELT AM SONNTAG'ın NRW bölümünde ve Haberler'de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule
Baharatlı şarap eski çağlardan beri var
Antik çağlarda bile “baharatlı şarap” diye bir şeyin olduğu söyleniyor. Roma İmparatorluğu'nda safran, hurma çekirdeği ve bal gibi malzemeler o kadar pahalıydı ki yalnızca zengin insanların karşılayabildiği için üst sınıfa ayrılmıştı. Bildiğimiz şekliyle sıcak şarap için ilk tarif 1834'ten kalmadır. Bu tarifin beyni, daha çok Raugraf von Wackerbarth olarak bilinen August Joseph Ludwig Graf von Wackerbarth (1770 – 1850) adında bir adamdı. Sıcak şarap da dahil olmak üzere şarap tariflerini derleyen bir tarihçi ve sanat aşığı. El yazısıyla yazılmış tarif 2013 yılında bulundu; onu keşfeden kişi Dresden Ana Devlet Arşivi'nin bir çalışanıydı. Malzemeler: tarçın. Zencefil. Anason taneleri. Galangal (zencefil bitkisi). Küçük hindistan cevizi. Kakule. Safran. Ancak o kadar cömert oranlarda ki bu içeceğin tüketilmesini tavsiye edemeyiz.
Restoranımızda uzun süre sıcak şarabın menüye pek uymadığını düşündük. Ancak bir noktada, örneğin köpüklü şarapla harika bir şekilde bir araya getirilebilecek bir sıcak şarap esansı geliştirdik. Ve her şeyden önce, bir hediye olarak idealdir. Üzerine bir kurdele takın ve Noel'den önce sizi kahve ve kek yemeye davet eden arkadaşlarınıza veya akrabalarınıza verin. Özü tekliflerimize entegre ettiğimizden bu yana sekiz yıl geçti. Artık onlarsız kalmak istemiyoruz. Görünüşe göre konuklar da aynı şekilde hissediyor. Kasım ayından itibaren şunu soruyorlar: Sıcak şarap özünüzü nihayet ne zaman tekrar sunacaksınız?
Ve işte özü kendiniz nasıl hazırlayacağınız: Bir litre kırmızı şaraba ihtiyacınız var (en ucuz olması gerekmez, ancak çok iyi olması da gerekmez). Yarım litre berrak elma suyu. 350 gram şeker. İki portakal dilimlenmiş. Dört parça yıldız anason. İki tarçın çubuğu. Bir çay kaşığı kakule kabuğu. Bir çay kaşığı kişniş tohumu. 15 karanfil.
Tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Bir kez kaynatın. Isıyı azaltın ve kapağın altında yaklaşık 20 dakika pişirin. Isıdan çıkarın ve soğumaya bırakın. İnce bir süzgeçten geçirin ve temiz bir bardağa veya başka (temiz) bir kaba dökün. Esans buzdolabında saklanabilir – beş ila altı santilitre, örneğin köpüklü şarapla demlemek için yeterlidir – iki hafta kadar.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha Velbert On bir yıldır “Guide Michelin” restoran rehberinde bir yıldıza sahip olan “Haus Stemberg” restoranı. Stemberg'ler, WELT AM SONNTAG'ın NRW bölümünde ve Haberler'de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule