Olaf Scholz Köln'de: Şansölye'nin ilk elle yazılmış konuşmasını kelimesi kelimesine buradan okuyun

kamil şeker

New member
Şansölye Olaf Scholz (SPD), Köln'de konuşmacı olmayı denedi. Köln Sanayi ve Ticaret Odası'nın Yeni Yıl resepsiyonunda konuşan Scholz, kendisine yılın bu zamanında kafiyeli bir şey teklif etmeden Köln'den ayrılmanıza izin verilmediğinin söylendiğini söyledi.

“Bu yüzden yüreklendim ve bu gerçekten bir ilk” diye vurguladı. “İlk mini konuşmam – sabırlı olun!” Daha sonra şunları söyledi:

“Hamburg'un oğulları bir şarkı yazıp Hamburg'u şöyle anlattılar:

Bazıları aptal olduğumuzu söylüyor. Ama bu apaçık bir yalan.

Konuşmadan önce düşünürüz: Eğer mecbur kalırsak, o zaman bütün gün.

'Scholzomat''Sessiz Olaf' – Hamburglu bir çocuk. Bu her yerde coşkuyla karşılanmıyor.

Şimdi diyorsanız: Scholz Bütt'e uygun değil. Ben de her şeyin farklı olmasını istiyorum.

Ve elle yazılmış konuşmalar yazmıyorum ama fikirlerime sadık kalıyorum.

23 Şubat'ta kimin kiminle ve nasıl olacağı belli olacak; demokrasi için üç tezahürat!”

Sonunda herkesi birbirine saygılı, dürüst ve açık bir şekilde davranmaya ve “uzlaşma cesareti” göstermeye çağırdı:

“Fena bir Yeni Yıl kararı değil. Bu nedenle: Yeni Yılınız Kutlu Olsun ve: Yaşasın Colonia!”

Salonda bulunanlar, esprili katkılarından dolayı Şansölye'ye ayakta alkışlayarak teşekkür etti.