Hubert Aiwanger: “Nüfus daha fazla ifade özgürlüğü geri dönüyor”

kamil şeker

New member
Freie Voterer patronu dünyadaki “politikacı barbekü”, giderek daha fazla Alman siyasi olarak doğru paternalizmi düşünüyor. Neden bir AFD yasağını kategorik olarak reddettiğini açıklıyor. Ve koalisyon ortağı Söder (CSU) için bir uyarı var.

AfD yasak? “Buna karşı,” diye cevaplıyor Hubert Aiwanger kategorik olarak. Başbakan Yardımcısı ve Bavyera Ekonomi Bakanı ve Özgür Seçmenler Federal Başkanı, kış tatilinden sonra baş editör Jan Philipp Burgard ile Dünya Konuşma Serisi “Politikacı Grille” nin ilk konuğu. Başlık programdır: Berlin Grilling Politikacı Konuk ve Baş Editör Et ve Sebzelerde Axel Springer Yeni Binasının çatısında. Aynı zamanda Burgard misafirini sorularla ızgara yapar.

AfD yasağı gibi. Aiwanger gerekçesiyle şöyle diyor: “Çünkü hiçbir şey çıkmıyor ve çünkü seçilmeye yol açan sorunları çözerek bir parti politik olarak savaşmamız gerekiyor.” Fakat ne işe yaramıyor: “O zaman partiyi konularını ele alan seçmenlerin yüzde 22 ila 25'i için yasaklıyorum”.

Yani, örneğin göç. Diyerek şöyle devam etti: “Göç konusunun AFD'yi boğaz noktasını bulduğunu ve başkalarının artık eğilmek istemediği konuyu ele aldığını unutmamalıyız.” Şimdi yeni federal hükümet konuyu açıklamak zorunda: “O zaman bir AFD'nin tekrar azaltılabileceğine ikna oldum.” Diğer partiler çok “etetetete” – aslında çok asil için bir Berlin alay kelimesi. “Şimdi yeni bir federal hükümet bu konuyu temizlemek zorunda,” diyor Aiwanger, “ve başlangıçta o kadar da kötü yapmıyor.”

Kuru yaşlı sığır eti İspanyol Galiçya'nın ızgarasında geliyor. Aiwanger çok hevesli: “Bir Bavyera çiftçisine bir Galiçya sığır eti sunarsanız, bu küçük bir provokasyon, ama iyi.” Etini “Schicticki” olarak adlandırıyor. Aiwanger gibi, genel olarak et ile, Beslenme Derneği gibi tüm hatırlatıcılar ve öneriler göz önüne alındığında, bu da her gün ortalama sadece on gram olduğu anlamına gelir. “Et yemek senin için neden önemli?”

“Çünkü Tanrı bizi böyle yarattı.” Aiwanger: “Tartışma, sindirim sistemi.” İnsan “karışık bir metre” dir. “Birlikte Varlık Hayvan” ile yaşıyor. Sesten, Seef Seçmen patronuna göre çimleri et, deri ve süt için “rafine ediyor”. “O zaman otları insanlar için kullanılabilir hale getiriyorsun. Bunu neden yapmıyorsun?”

Konuların Değişikliği: “Almanya'da ifade özgürlüğü sizin açınızdan ne olacak?” Aiwanger, Almanlara asi bir çizgi belgelendiriyor: “Nüfusun giderek daha fazla ifade özgürlüğünü kurtardığına inanıyorum”.

Uzun yıllar boyunca, “artık söylemesine izin verilmiyor” giderek daha fazla patronluk yapıldı “. Her şaka politik olarak doğru olup olmadığı sorgulandı. “Bence hala kendinize biraz eğlenmek zorunda.” Giderek daha fazla insan “Zaten tüm doğruluğu yerine getiremem” derdi. Bu nedenle, birçoğu gagalarının onlara nasıl bağlı olduğunu tekrar anlattı. Sonuç: “Bütün etetetete ve -in” -bir noktada can sıkıcı. ”

Söder'e uyarı, “Kapsamakla”

Son zamanlarda her zaman sürtünme olmayan -Bavyera Koalisyonu'nda içermeyen işbirliği söz konusu olduğunda, Hükümet Başkan Yardımcısı Başbakan Markus Söder (CSU) için bir uyarıya sahiptir. Özgür seçmenler başlangıçta savunma ve altyapı için borç tarafından finanse edilen finansal paketi reddettikleri için, Söder onları koalisyon ortağı alışverişi ile temel hukukun gerekli değişimine karşı tehdit etti. “O zaman hükümetten uçmak ve kapıyı SPD açmamız gerçekten alternatifti,” diyor Aiwanger. Partisi daha sonra ülke odasındaki projeyi kabul etti.

Şimdi Aiwanger Söder'e atıfta bulunarak şöyle diyor: “Eğer her zaman SPD ile tehdit etmek istiyorsa, seçmen bir sonraki eyalet seçimlerinde nasıl ödüllendirileceğini bileceğini düşünüyorum.” O zaman birçoğu “özgür seçmenleri o kadar güçlü hale getirecekti ki, CSU ve SPD ile yeterli değil”. Aiwanger'ın Söder'in adresine uyarı: “Bu yüzden örtmemeye dikkat etmesi gerekiyor.”

Aslında, Başbakan Yardımcısı Berlin siyasetine katılmak istediğini itiraf ediyor. Bu, Şubat ayında yapılan son seçimlerde yanlış gitti, özgür seçmenler Federal'a gitmediler. Burgard şunları soruyor: “Aynı zamanda Bavyera Ekonomik Bakanı ve ardından Federal Ekonomi Bakanı ve daha sonra Şansölye olan Ludwig Erhard'ın ayak izlerine adım atmak için kendi iş bakanı olma hayalinizi gömdünüz mü?”

Aiwanger şöyle cevap veriyor: “Hayır, hiçbir şey gömülmez!” Sadece 54 yaşındaydı, “Birkaç yıl daha var”. Özgür seçmenleri ülke çapında daha güçlü hale getirmek ve Bavyera'ya daha fazla eyalet parlamentosunda hareket etmek istedi. Bu yıl işe yaramayan sendika ve yeşillikler arasındaki kutuplaşmayı ilişkilendiriyor ve özgür seçmenler bir burjuva teklifi olarak kayboldu. “Roma bir gün içinde inşa edilmedi.”

Özgür seçmen patronu, Yeşillerin artık yeni federal hükümette temsil edilmediğinden rahatladı. Almanya'nın yokuş yukarı olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, en azından önceki yıllarda olduğu gibi daha fazla yokuş aşağı değil.” Yeşiller ile “bazı gerçekler ve makul” vardır. Ama: “Çok fazla çılgın insan var. Ve Yeşillerin Kökleri kısmen polis -inanal ortamında,” Bullenstaat “ın gitmesi gerekiyor. Ve bunların hepsi bu partide bir araya geldi.”

Kanıt olarak, Aiwanger, bir kazakta “ACAB” (“Tüm polisler piçler”) sloganını gösteren Yeşil Gençlik Başkanları Jette Nietzard'ın son açıklamalarına liderlik ediyor: “Gözlerimle, bu genel olarak polise karşı açık bir yanlış manantropi.” Bu bağlamda, Yeşiller “bu toplumu bölmek için zaten çok katkıda bulunmuşlar” ve “sol kanatlı medya ile birlikte esas olarak çok güçlü hale gelen AFD'den sorumluydu”.

Göç söz konusu olduğunda, Aiwanger siyah ve kırmızı koalisyonda tartışma görüyor. Burgard özellikle şunları soruyor: Yeni Adalet Bakanı Stefanie Hubig (SPD) içişleri bakanı Alexander Dobrindt (CSU), bireysel bir davada Polonya sınırında üç sığınmacının reddedilmesini alan Berlin idari yargıçlarının arkasında durdu. “Sizce, koalisyonda zaten ilk büyük anlaşmazlık var mı?” Burgard'a sorar.

Aiwanger, “Her durumda, bir ittifakta yumruğa yumruk gibi göze uymayan ideolojik olarak karşıt iki partinin olduğunu görebilirsiniz.” Sendika ve SPD “sadece zorunluluktan uzak durmayı” tercih eder. Sosyal Demokratlar “ayaklanmayı kesinlikle prova ederler” ve “sol -wing konularını” çıkaracaklardı. “Ama SPD'ye seçmenlerinin nereye gittiğini görmek için acilen hitap ediyorum: AFD'ye gidiyorlar.” SPD artık böyle bir “ideolojik olarak kırpma ve pratikte çalışmayan üst on bin için ChicimiCki politikası yapmamalıdır. “Okullarda neler oluyor vb.”

Bir topluma ilgi duyduğu için kendisi siyasete girdi. “Kırsal gençlerle bizimle birlikteydim, itfaiye ile birlikteydim ve sonra siyasette çok şey işe yaramadığını gördüm.” Bir sonraki adım sadece mantıklıydı: “Ben sadece nag'dan önce, kendim yapacağım.”

Izgara şimdi sıcak, et hazır. “Bu Galiçya sığır eti nasıl tadı var?” Burgard soruyor. Aiwanger ağzına bir parça iter. “Evet, bu çok iyi.” Ve başka bir ısırık. “Çok güzel.”

Christoph Lemmer Bavyera'daki siyaset hakkında bir serbest çalışan olarak dünya için raporlar.