Federal Siyasi Eğitim Merkezi: Hamburg seçimi için Wahl-O-Mat etkinleştirildi

kamil şeker

New member
Çevrimiçi araç Wahl-O-Mat ile seçmenler, Federal ve Hamburg seçimlerindeki seçmenler için kararı kolaylaştıracaklar. 10. sınıf öğrencileriyle birlikte, Siyaset Eğitim Merkezi, Hamburg Eyaleti ve Üniversite Kütüphanesi'ndeki partilerin anketini sundu. Çevrimiçi teklifin yanı sıra, “yapıştığın için wahl-o-mat” da var.

38 soruyu cevaplayarak, kullanıcılar pozisyonlarına en yakın görünen 16 partiden hangisini bulmalıdır. İlk tez: “Hamburg'da yeni bir tramvay inşa edilecek.” Güvenlik, ekonomi, göç ve katılımcıların davranması gereken okul politikası gibi diğer konular hakkında daha fazla siyasi talep. Kullanıcılar ayrıca soruları Wahl-O-Mat veya Weight'ta cevapsız bırakabilir. Buna ek olarak, kendi cevaplarınızı taraflarınkilerle karşılaştırmak için vatandaş seçimlerini seçmek için 16 yaş arası belirli tarafları da seçebilirsiniz.

Tezler, Hamburg'dan genç seçmenler, bilim, gazetecilik ve eğitim uzmanları ile Federal ve Devlet Siyasal Eğitim Merkezi'nden sorumlu olanlar tarafından geliştirildi ve seçildi. Kasım ortalarında üç günlük bir atölye çalışması yapıldı. Bunun temeli seçim programlarıydı. Partiler tezler hakkında yorum yaparlardı.

Vatandaşlar 23 Şubat'ta Federal 2 Mart'ta yeniden seçilecek. Federal seçimleri için Wahl-O-Mat 6 Şubat'ta etkinleştirilecek. Hamburg 2020'deki vatandaşlık seçimlerinden önce Wahl-O-Mat neredeyse 334.000 kez kullanıldı.